Facebook

03.04.2018
3-3 i Skælskør i den første DM-semifinale

Alt er åbent inden den anden og afgørende DM-semifinale torsdag aften mellem Vendsyssel Elite Badminton og Team Skælskør-Slagelse.

Den første semifinale mellem de to klubber blev spillet tirsdag aften i Skælskør, og kampen endte 3-3 efter nordjyske føringer på 2-0 og 3-1.

Ved stillingen 3-1 var VEB's Lasse Mølhede/Zvonimir Durkinjak foran 10-5 i tredje og afgørende sæt mod Søren Gravholt/Kim Astrup. Her duftede det af VEB-sejr og et stort skridt mod klubbens første DM-finale nogensinde. Desværre mistede VEB-parret initiativet og tabte 16/21, 21/19, 14/21.

Nu var det op til Volvo-pigerne Emma Wengberg/Clara Nistad at sikre VEB sejren, men de var aldrig for alvor i nærheden af at kunne true Line Kjærsfeldt/Selena Piek (16/21, 12/21).

3-3 var derfor i minutterne efter kampen et resultat, som sjællænderne glædede sig mest over, men et par timer tidligere havde VEB-spillerne været glade for netop det resultat, idet TSS var forhåndsfavoritter i fem ud af seks kampe.

Allerede inden kampstart førte gæsterne dog 1-0. "Årets Kamp" i Badmintonligaen mellem verdensranglistens nr. to, Carolina Marin (TSS), og nr. 14, Beiwen Zhang (VEB), blev aldrig til noget, da spanieren meldte afbud på grund af sygdom.

VEB øgede til 2-0 med en hurtig sejr i mixeddouble. Cheryl Seinen/Jacco Arends vandt 21/11, 21/16 over Camilla Juhler Kristiansen/Scott Evans.

TSS reducerede i første herresingle, hvor formstærke Marc Caljouw besejrede VEB's Raul Must med 21/17, 21/16. Raul Must spillede i store perioder taktisk klogt, men indkasserede sit første nederlag i otte kampe.

Til gengæld leverede Victor Svendsen en lille overraskelse i anden herresingle, hvor hjørringenseren slog finnen Kalle Koljonen med 21/16, 21/10. I grundspillet tabte VEB-spilleren til Koljonen i Skælskør, så det var en kærkommen revanche på det helt rigtige tidspunkt.

Desværre kunne hverken dame- eller herredoublen sikre VEB sejren i Skælskør, men 3-3 betyder maksimal spænding inden returkampen torsdag aften i Skagen Sportscenter. Situationen er identisk med for et år siden. Her mødtes de to hold også i semifinalen og indledte med at spille 3-3 på Sjælland. Returkampen i Frederikshavn endte 3-3, hvorefter TSS vandt i Golden Set og kom i DM-finalen.

Der er kampstart kl. 19.00 på torsdag i Skagen. Arena Nord i Frederikshavn er optaget af show med Jan Gintberg.