HOVEDSPONSORER
NÆste hjemmekampBold- og tøjsponsorFacebook17.04.2018
VEB vinder bronze for andet år i træk

En helt igennem fantastisk holdindsats sikrede tirsdag aften Vendsyssel Elite Badminton DM-bronze for andet år i træk.

Det var tredje gang i klubbens historie, at VEB var involveret i en bronzekamp, og det er lykkedes at vinde bronze hver gang - i 2007, 2017 og 2018.

Med støtte fra hovedparten af de 625 tilskuere i Arena Nord vandt VEB med 4-1 over Højbjerg, sæsonens positive overraskelse i Badmintonligaen. Aarhusianerne havde en del fans med til Frederikshavn i håbet om, at René Toft, formand for Badminton Danmark, skulle overrække bronzemedaljer til Højbjerg. Men sådan gik det ikke. VEB var det stærkeste hold. Borgmester Birgit S. Hansen hængte medaljer om halsen på de glade og stolte VEB-spillere.

- Vores hold har leveret varen i samtlige kampe. Det er sjældent, at jeg oplever det som træner, siger VEB-træner Casper Lund.

Allerede i første runde tog kampen en drejning til fordel for VEB, da Jacco Arends/Zvonimir Durkinjak besejrede Anders Skaarup Rasmussen/Oliver Leydon-Davis med 18/21, 21/15, 21/17. Herredouble var en kategori, som aarhusianerne kalkulerede med at vinde, så det var en vigtig sejr set med VEB-øjne. Dermed var stillingen 2-0, idet Beiwen Zhang vandt sikkert med 21/13, 21/7 over Iben Bergstein. Amerikanerens 24. sejr i 26 singler for VEB.

I mixeddouble, hvor Højbjerg også havde favoritværdigheden, var VEB yderst tæt på endnu en overraskelse. Cheryl Seinen/Lasse Mølhede havde matchbold i andet sæt, inden parret tabte 21/12, 20/22, 16/21 til Alexandra Bøje/Mathias Bay-Smidt. Højbjerg-reducering til 1-2. Gæsternes cheftræner, Michael Kjeldsen, troede pludselig igen på holdets chancer. Man fornemmede også optimismen blandt tilskuerne.

Men da velspillende Raul Must vandt 21/16, 21/10 over en noget træt Kasper Dinesen lignede det for alvor en sejr til VEB, og den blev sikret i damedouble, hvor Emma Wengberg/Clara Nistad spillede forrygende og vandt 21/11, 21/13 over Marie Louise Steffensen/Gabriella Bøje. En perfekt afslutning for Emma Wengberg, som indstiller karrieren efter denne sæson.

- Det er helt enkelt så godt, som det kan blive. Jeg er meget glad. Vi pressede dem godt, og det kunne de ikke modstå. Det gik godt fra første til sidste bold, smilte Emma Wengberg.

Hun nåede at spille to sæsoner i VEB, og hun vil aldrig glemme holdet i Vendsyssel.

- Vi har et stærkt sammenhold, og det er altid sjovt at komme herop. Nu stopper jeg med at spille, men jeg lover at heppe på VEB, når de kommer til København, lød det fra Emma Wengberg.

Hun bor nu i Malmö, hvor hun arbejder som fysioterapeut.

Aftenens sidste kamp blev stoppet, da Volvo-pigerne bragte VEB foran 4-1. På dette tidspunkt førte Victor Svendsen med 16/15 i første sæt mod inderen Karan Rajan Rajarajan.

VEB's Jacco Arends ser allerede frem mod næste sæson.

- Vi vil vinde guld, siger han og ligner en mand, der mener det.
Næste hjemmekamp er i sæsonen 2022/2023

De to første kampe spilles 20. og 22. september

VEB's hjemmebane
Her træner VEB
NYT FRA BADMINTONLIGAEN


Design and powered by IdeFA Gruppen