HOVEDSPONSORER
VEB’s kampprogram


Bold- og tøjsponsorFacebook19.07.2018
Der er mere styr på det i Andeby end i Badminton Danmark

Vendsyssel Elite Badmintons formand, Jan R. Jensen, skyder med skarpt mod Badminton Danmark, som midt i sommervarmen pludselig har meddelt, at strukturen i Badmintonligaen og 1. division ændres allerede fra sæsonen 2019/2020.

- Jeg har sagt det før og siger det gerne igen. Badminton Danmark er nogle amatører. Det er min påstand, at Andeby har mere styr på afviklingen af sit klubmesterskab, siger Jan R. Jensen.

Han har denne klokkeklare opfordring til forbundet:

- Lyt til klubberne og vent med at indføre ændringerne til sæsonen 2020/2021. Det giver klubberne en seriøs chance for at forholde os til ændringerne, mener VEB's formand.

Han er selv med i et udvalg i Ligaforeningen, som arbejder med kortsigtede ændringer af strukturen i Badmintonligaen. Udvalget har dog ikke været involveret i de ændringer, som forbundet - til stor overraskelse for de fleste - offentliggjorde på sin hjemmeside for snart to uger siden.

- Min kritik går i første omgang ikke på selve ændringerne, som indføres fra sæsonen 2019/2020. Derimod er jeg rasende over, at vi igen står i en situation, hvor vi har sammensat et hold til sæsonen 2018/2019, men nu ved vi pludselig ikke, hvordan denne turnering spilles, fordi forbundet indfører ny struktur i 2019/2020. Der er sæsonpremiere  om halvanden måned, men vi har ingen idé om strukturen. De første syv runder er fastlagt, men ottende og niende spillerunde efter nytår mangler en dato. Og hvor mange hold skal spille om medaljer og nedrykning? Vi ved det ganske enkelt ikke, og det er dybt frustrerende og amatøragtigt, mener Jan R. Jensen.

Badminton Danmark vil skære antallet af ligahold ned fra 10 til 8. Til gengæld skal 1. division udvides fra 8 til 16 hold. Derfor får ændringerne også store konsekvenser for holdene i 1. og 2. division - ikke mindst i den kommende sæson, da strukturen skal være på plads til 2019/2020.

Det er langt fra første gang, at klubberne oplever denne situation. Så sent som for et år siden forsøgte forbundet også at gennemtrumfe ændringer, men det fik liga- og 1. divisionsklubberne stoppet på et møde i august i Odense. Efter dette møde blev der nedsat to udvalg, som fik til opgave at arbejde med strukturen på kort og lang sigt. Ifølge Jan R. Jensen har Badminton Danmark helt undladt at lytte til de to udvalg. Forbundet gennemtrumfer i stedet flere af de ændringer, som de ikke nåede i mål med for et år siden.

Jan R. Jensen mener, at det største problem er, at ændringerne skal træde i kraft allerede fra 2019.

- Vi har påpeget problematikken flere gange på møder med Badminton Danmark, men alligevel havner vi nu igen-igen i denne uheldige situation, som både sportsligt og sponsormæssigt er en falliterklæring. Vi går i gang med en sæson, hvor alle hold i Badmintonligaen, 1. division og 2. division må vente til åbenbart slutningen af oktober med at kende reglerne for medaljeslutspil samt op- og nedrykning, udtaler VEB's formand.

Han opfordrer Badminton Danmark til at gøre som Divisionsforeningen i fodbold, der havde et ønske om at reducere antallet af hold i Superligaen fra 14 til 12 hold. Forslaget kom til afstemning i landets 26 klubber i Superligaen og 1. division, og kun hvis mindst 20 klubber stemte ja til forslaget, blev det vedtaget.

- I mine øjne er det den rigtige måde at gøre tingene på. Desværre foretrækker Badminton Danmark udemokratisk at indføre sine ændringer i nattens mulm og mærke. Ved samme lejlighed noterer forbundet, at det aldrig i Badmintonligaens 13-årige historie er lykkedes at skabe et kommercielt stærkt produkt. Det er jeg enig i, men hvem har ansvaret for det? Klubberne er medskyldige, men det er først og fremmest forbundet, som har svigtet ved slet ikke at ofre Badmintonligaen den nødvendige opmærksom. Her tænker jeg både kommercielt og kommunikationsmæssigt. Det siger nærmest alt, at det er nemmere at finde 1. division i vandpolo end Badmintonligaen på de to forbunds respektive hjemmesider, noterer Jan R. Jensen.

VEB åbner sæsonen mandag 3. september hjemme mod Odense. Det skulle være sikkert.
VEB's kampprogram i sæsonen 2023/2024:

Torsdag 31. august:
VEB - Aarhus AB

Tirsdag 19. september:
VEB - Værløse

Torsdag 21. september:
RSL Odense OBK - VEB

Tirsdag 26. september:
VEB - Højbjerg/VIA Biler

Tirsdag 3. oktober:
Team Skælskør/Slagelse - VEB

Tirsdag 7. november:
Skovshoved - VEB

Torsdag 9. november:
VEB - Hvidovre

Tirsdag 20. februar:
VEB - Solrød Strand

Fredag 23. februar:
Gentofte - VEB

VEB's hjemmebane
Her træner VEB


Design and powered by IdeFA Gruppen