HOVEDSPONSORER
VEB’s kampprogram


Bold- og tøjsponsorFacebook29.07.2021
Beiwen Zhang ude i otte måneder - springer sin akillessene

Beiwen Zhang tvinges til mindst otte måneders pause, efter at hun i nat sprang sin akillessene i ottendedelsfinalerne ved OL i Tokyo.

I en alder af 31 år deltog VEB-spilleren i sit første OL nogensinde, og Beiwen Zhang (seedet 11) havde endda vundet første sæt over den stærke kineser Bing Jiao He (seedet 5) med 21/14. Skaden opstod i andet sæt ved stillingen 7/8.

Beiwen Zhang sluttede dermed OL i Tokyo i en kørestol. Hun blev kortvarigt behandlet på banen, men det stod hurtigt klart for lægen, at amerikaneren var færdig. Tilbage i den olympiske by blev hun undersøgt af de amerikanske læger.

- Der bliver ingen turneringer de næste otte måneder, oplyser Beiwen Zhang til VEB.

Det er først og fremmest synd for den sympatiske og hårdtarbejdende amerikaner. Badminton er en lille sportsgren i USA, så Beiwen Zhang er ofte af sted helt alene til de store turneringer. Efter at have skiftet statsborgerskab fra Singapore til USA var hun endelig klar til OL - endda i topform. Og så sluttede det hele i en kørestol.

- Jeg føler så meget med hende. Hun har arbejdet hårdt i mange år for at komme med til OL, og hun stod med lidt god vilje med det ene ben i kvartfinalerne. Det er virkelig synd. Jeg har talt med hende, og hun er selvfølgelig ekstremt ked af det, siger VEB-træner Allan Kolbro Nielsen.

For VEB er skaden en stor streg i regningen. Beiwen Zhang var klar til comeback i VEB efter to år fravær, hvor hun netop har brugt alle kræfter på at kvalificere sig til OL.

Med Beiwen Zhang og Kirsty Gilmour i de to damesingler havde VEB to spillere, som i de fleste kampe ville sikre VEB to sejre, men nu må VEB altså undvære amerikaneren.

- Det er et kæmpe slag i hovedet på os, og det er klart, at nattens skade betyder, at vi skal overveje vores muligheder i damesingle. Vi har dog også Josefine R. Jensen i truppen, og hun viste i den forgangne sæson, at hun er en fin spiller i anden damesingle, og det har hele tiden været planen, at hun skal spille nogle kampe igen i den kommende sæson, siger Allan Kolbro Nielsen.

VEB spiller allerede første kamp i Badmintonligaen tirsdag 24. august i Arena Nord mod Værløse, som VEB tabte til i semifinalerne i Final 4.
VEB's kampprogram i sæsonen 2023/2024:

Tirsdag 3. oktober:
Team Skælskør/Slagelse - VEB

Tirsdag 7. november:
Skovshoved - VEB

Torsdag 9. november kl. 19.00 i Skagen Sportscenter:
VEB - Hvidovre

Tirsdag 20. februar kl. 18.30 i Arena  Nord:
VEB - Solrød Strand

Fredag 23. februar:
Gentofte - VEB

Resultater:
Torsdag 31. august:
VEB - Aarhus AB: 8-1

Tirsdag 19. september:
VEB - Værløse: 7-2

Fredag 22. september:
RSL Odense OBK - VEB: 5-4

Tirsdag 26. september:
VEB - Højbjerg/Via Biler: 6-3

VEB's hjemmebane
Her træner VEB


Design and powered by IdeFA Gruppen