Bold- og tøjsponsor

Facebook

20.09.2022
Sejr i sæsonpremieren til VEB's danske mestre

VEB's danske mestre vandt 5-4 over Gentofte i holdets første kamp efter den historiske DM-triumf i april. VEB havde tabt til Gentofte i de to seneste sæsoner, så sejren "faldt på et tørt sted".

Inden kampen dukkede borgmester Birgit S. Hansen op i Arena Nord med en pengegave fra Frederikshavn Kommune, som har vedtaget, at danske mesterskaber og pokaltitler i eliteidræt skal belønnes med en procentsats af den sponsoraftale, der i forvejen er mellem parterne. Borgmesteren overrakte derfor formand Jan R. Jensen 33.375 kroner. Formand Gitte Paulsen, Badminton Danmark i Nordjylland, havde 5.000 kroner med til VEB's danske mestre.

Altså 38.375 kroner i klubkassen inden første duel - herligt. Og tak for det.

Efter kampen var der ærgrelse at spore i VEB-lejren efter den tætte afgørelse i holdkampens sidste match. Her tabte Anton Kaisti/Zvonimir Durkinjak med 19/21 i tredje sæt. En sejr på 6-3 giver tre bonuspoint og altså samlet ni point (6+3). Nu måtte de danske mestre nøjes en sejr på 5-4 og syv point (5+2).

Victor Svendsen noterede sig for to nederlag i sæsonpremieren. Den 27-årige hjørringenser var ved siden af sig selv og tabte overraskende 14/21 i tredje sæt i første herresingle til 19-årige Victor Ørding Kauffmann. Det nederlag tog han desværre med ind i første herredouble, hvor han aldrig kom op i det rette gear med Robin Tabeling. De tabte 15/21, 16/21 til Rasmus Kjær/Kasper Antonsen.

Aftenens fjerde VEB-nederlag faldt i anden mixeddouble. VEB var uden en skadet Mathias Christiansen. Hans afløser, finnen Anton Kaisti, tabte sammen med Cheryl Seinen 14/21, 18/21 til Marie Røpke/Rasmus Kjær.

VEB var således bagud 1-2 efter første runde, men heldigvis rejste holdet sig over vandt 5-4.

Debora Jille/Robin Tabeling besejrede i første mixeddouble Christine Busch/Kasper Antonsen 21/11, 22/20. Kirsty Gilmour udlignede til 2-2 i første damesingle, hvor hun slog Sofie Holmboe Dahl 21/17, 21/10. Det blev 3-2 til VEB, da Beiwen Zhangs modstander, svenskeren Edith Urell, opgav med en skade i begyndelsen af første sæt. Det så lidt mystisk ud. Urell var tilsyneladende skadet, inden hun gik på banen.

Magnus Johannesen øgede føringen til 4-2 med en sejr på 21/17, 21/12 over tyskeren Matthias Kicklitz, og det blev 5-2 til hjemmeholdet, da Cheryl Seinen/Debora Jille besejrede Christine Busch/Marie Røpke med 21/17, 21/18.

Desværre - set med VEB-øjne - blev de to afsluttende herredoubler tabt.