Bold- og tøjsponsor

Facebook

26.01.2009
Sæsonens første hjemmesejr til VEB

I fjerde forsøg lykkedes det VEB at erobre sæsonens første hjemmesejr. Det gik ud over Værløse, som måtte køre den lange vej hjem fra Frederikshavn med et 2-4 nederlag i badmintontaskerne.

Lærke Folsted kæmpede energisk i opgøret mod Tine Rasmussen. Foto: Finn Folsted

- En fantastisk sejr. Da vi spiste på Empire inden kampen, bad jeg spillerne om at tænke tilbage på sæsonens første kampe. Her viste vi den teamspirit, som er nødvendig, hvis vi skal vinde. Gnisten var tilbage i aften. Alle kæmpede, og når de var færdige med at spille, bakkede de holdkammeraterne op, siger VEB's glade cheftræner, Claus Poulsen.

VEB's Thomas Røjkjær og mange andre tippede 3-3 inden kampen. I fem af kampene gik det som forventet, men i mixeddouble imponerede Rikke Olsen Siegemund og Robert Blair med en flot sejr i tre sæt (21-16 i afgørende) over Kamilla Juhl og Martin Lundgaard.

- Vi servede mere varieret i tredje sæt og fik justeret nogle taktiske ting. Det blev afgørende i en kamp, som Værløse-parret var sikre på, de ville vinde,
udtaler Claus Poulsen.

Imponerende, at Rikke allerede i sin anden kamp efter veloverstået barsel præsterer så flot et resultat. Og skønt, at Robert Blair igen gik på banen og viste den vindermentalitet og viljestyrke, som har kendetegnet hans spil det meste af sæsonen.

Stillingen var 1-1 efter første runde. Tine Rasmussen, verdens p.t. bedste damesingle, vandt problemfrit 21-9, 21-5 over VEB's 19-årige Lærke Folsted, som dog skal roses for en flot fight og fin indstilling.

Eric Pang udlignede gæsternes føring, men nervøsiteten spredte sig, da Pang - foran 20-19 i andet sæt - måtte have behandling for en dårlig ankel. Kampen var afbrudt i nogle minutter, mens Pang blev tapet ind. Tilbage på banen igen misbrugte han sin matchbold, men vandt heldigvis 22-20. Resten af aftenen tilbragte han siddende på gulvet med en ispose om anklen og foden oppe på en stol.

Judith Meulendjiks og Mette van Dalm var storfavoritter i damedouble og vandt også sikkert i to sæt. Dejligt og vigtigt, at de ikke efterlod nogen som helst tvivl om udfaldet i den kamp. Og VEB udbyggede føringen med den overraskende sejr i mixeddouble.

Foran 3-1 tabte Janek Roos og Thomas Røjkjær herredoublen i to sæt til Anders Kristiansen og Simon Mollyhus. Nu var det op til Peter Rasmussen at afgøre kampen til VEB's fordel.

Peter mødte Emil Vind, og her spillede rutinen en afgørende rolle. Den unge Værløse-spiller satte ikke mange fødder rigtigt i første sæt, som Peter vandt 21-6. Det var mere tæt i begyndelsen af andet sæt, men midtvejs stak Peter af, og han vandt sættet 21-13.

- Ligesom i andet sæt i sidste uge mod Joachim Persson spillede Peter en taktisk klog kamp. Det var dejligt at se på, siger VEB-træneren.

4-2 til VEB. Sæsonens første hjemmesejr var en kendsgerning. Dermed reducerede VEB afstanden op til netop Værløse til fire point.

VEB's næste opgave er udekampen mandag aften mod Greves danske mestre.