HOVEDSPONSORER
VEB’s kampprogram






Bold- og tøjsponsor



Facebook



16.11.2010
VEB-skuffelse i Lillerød: Nederlag på 2-4

VEB's drøm om en plads i Top 4 blev formentlig knust, da holdet tirsdag aften tabte 2-4 i Lillerød. Eric Pang var aftenens store VEB-skuffelse, og det lykkedes ikke for tilbagevendte Anna Rice at vinde nøglekampen i damesingle.

VEB fik den værst tænkelige åbning på kampen, da Eric Pang overraskende led sit første nederlag i denne sæson i Badmintonligaen. Peter Mikkelsen, som Pang normalt har krammet på, vandt 21-11, 24-22.

Pang var bagud med 6-12 i andet sæt, inden han opdagede, at kampen i Lillerød var gået i gang. Ved 17-20 overlevede han tre matchbolde, og han nåede også at få en sætbold, inden han desværre tabte 22-24.

Det er svært at skælde en spiller ud, når han lider sit første nederlag i seks kampe, men hollænderen er i Frederikshavn for at vinde netop denne slags dueller. Og som kampen udviklede sig, blev Pangs nedtur skæbnesvanger for VEB.

- Jeg havde ikke håbet, at vi skulle se Pang tilbage i denne udgave,  men det må jeg måske tage på min kappe, siger sportschef Peter R. Jensen, som ikke ønsker at uddybe sin udtalelse yderligere.

Heldigvis var der ingen slinger i valsen hos Anastasia Russkikh og Thomas Laybourn. VEB-parret vandt overbevisende med 21-15, 21-12 over Sara Runesten og Jacob Chemnitz. Dermed kunne al snak om Thomas Laybourns eventuelle hofteskade forstumme. Stærkt gået.

- Hatten af for den indsats. Det er klasse. Team Danmarks læge og fysioterapeut frarådede Laybourn at spille, men han vil det her. Han stillede op, og de styrede kampen fra start. Kæmpe cadeau til især Laybourn, men også Anastasia.

VEB bragte sig også foran med 2-1, da Jonas Rasmussen og Simon Mollyhus besejrede den tidligere VEB-spiller Peter Steffensen og Mikkel Elbjørn med 18-21, 21-12, 21-14. Det var VEB-parrets fjerde sejr i seks ligakampe.

- Det var fint, de vandt, men der skal stadig arbejdes seriøst. De gør det svært for sig selv. De tænker sig ikke nok om, og spiller Lillerød-parret taktisk forkert, vurderer sportschefen, som savner en styrmand på banen.

Nu var det op til Anna Rice eller Kristian Midtgaard at sikre gæsterne minimum et Golden Set, for ingen forventede mirakler af VEB's unge damedouble, Kristina Weesgaard og Rikke Axelsen, i opgøret mod de rutinerede Lillerød-spillere Ann Nielsen og Rikke Olsen Siegemund (også med en fortid i VEB).

Desværre lykkedes det hverken at vinde en af de to singler eller skabe et mirakel i damedouble, og dermed tabte VEB skuffende med 2-4.

Anna Rice, som gjorde comeback i VEB-trøjen, var tættest på sejren, men canadieren tabte 20-22, 21-14, 16-21 til Karina Jørgensen. I første sæt var Anna Rice bagud med 7-18 og 12-19, men kæmpede sig op på 19-19, inden Lillerød-spilleren desværre tog stikket hjem.

I tredje sæt kom Anna Rice bagud med 0-6 og 2-10. Igen fightede hun sig tilbage i kampen, men tættere end 14-17 kom hun aldrig. Jubel i Lillerød-lejren, for nu kunne publikum mærke færten af en 4-2 sejr og tre point.

- Starten af tredje sæt afgjorde kampen. Anna prøvede at scorede point for hurtigt. Hun skulle i stedet have fortsat med de lange dueller, som hun havde succes med i andet sæt. Hun viste dog den rgtige indstilling, som hun er kendt for, udtaler Peter R. Jensen.

I anden herresingle var Kristian Midtgaard chanceløs i første sæt mod canadieren Stephan Wojcikiewicz. I andet sæt var han også bagud med 6-11 og 8-14, inden han pludselig fik kontakt ved 15-15. Spændingen var pludselig på sit højeste - måske ikke ligefrem Midtgaards livret.

Spillerne fulgtes ad til 16-16. Lillerød kom på 18-16, 18-17, 19-17, 19-18 (kom nu, Midtgaard), 20-18 (to matchbolde), 20-19, 20-20 (sådan), 21-20, 22-20 til canadieren (øv, øv og tre gange øv).

- Midtgaard havde marginalerne imod sig ved 20-20. Generelt tippede tingene ikke over til os, men det var måske også fordi, Lillerød opsøgte heldet mere, vurderer Peter R. Jensen.

Bagud 2-3 var kravet et mirakel af VEB's teenagere i damedouble. Men de var altså oppe mod ligaens næstbedste konstellation, som gik på banen med fire sejre i fem kampe.

Rikke og Kristina imponerede dog i første sæt. Det rakte ikke til sensationen, men med cifrene 17-21, 10-21 slap de to unge i hvert fald fra Lillerød-hallen med æren i behold.

- De ydede en fornuftig indsats, men skal fremover tro endnu mere på det, når de går på banen, lyder det fra Peter R. Jensen.

Det gjorde holdet dog ikke. Stillingen i Top 6 er nu:

1. Greve 16 point
2. Værløse 15 point
3. Skælskør/Slagelse 14 point
4. Århus 13 point
5. Lillerød 11 point
6. VEB 9 point

VEB's mål er en placering i Top 4 efter grundspillet, da holdet i givet fald er sikker på fordel af hjemmebane i kvartfinalen. Målet forekommer urealistisk her i minutterne efter skuffelsen i Lillerød.

Og dog. Badmintonligaen har de senere år været fuld af overraskelser, og det skal VEB håbe på, fortsætter. Næste opgave er Skælskør/Slagelse torsdag 25. november i Arena Nord.

VEB mangler desuden Odense ude og Århus hjemme.

- Det var hårdt i aften, og vi må erkende, at vi er langt væk fra fjerdepladsen, siger sportschefen.




VEB's kampprogram i sæsonen 2023/2024:

Bronzekamp: 
Tirsdag 7. maj i Arena Nord
VEB - Team Skælskør-Slagelse
AFLYST - VEB vinder uden kamp

Grundspillet:

Torsdag 31. august:
VEB - Aarhus AB: 8-1

Tirsdag 19. september:
VEB - Værløse: 7-2

Fredag 22. september:
RSL Odense OBK - VEB: 5-4

Tirsdag 26. september:
VEB - Højbjerg/Via Biler: 6-3

Tirsdag 3. oktober:
Team Skælskør/Slagelse - VEB: 5-4

Tirsdag 7. november:
Skovshoved - VEB: 6-3

Torsdag 9. november:
VEB - Hvidovre: 8-1

Tirsdag 20. februar:
VEB - Solrød Strand: 6-3

Fredag 23. febraur:
Gentofte - VEB: 4-5

DM-semifinale
Tirsdag 2. april:
Skovshoved - VEB: 5-2

VEB's hjemmebane
Her træner VEB


Design and powered by IdeFA Gruppen