HOVEDSPONSORER
NÆste hjemmekampBold- og tøjsponsorFacebook04.10.2011
VEB vinder over Greves danske mestre

VEB sendte tirsdag aften Greves danske mestre og ubesejrede tophold hjem med et 2-4 nederlag fra Arena Nord i Frederikshavn. Sejren var én af de flotteste i VEB's historie siden oprykningen til Badmintonligaen i 2006.

- Helt sikkert. Det hersker der ingen tvivl om, og hvor havde vi bare brug for at vinde en kamp, hvor modstanderne var favoritter, sagde VEB's glade sportschef, Peter R. Jensen.

Borgmester Lars Møller (V) var inden kampen gæst i VEB's Erhvervsklub, hvor han redegjorde for de nedskæringer, som kommunen har vedtaget, bl.a. når det gælder sponsorstøtte til eliteidrætten. Borgmesteren sagde, at det i fremtiden bliver endnu vigtigere for politikerne at prioritere de midler, som er tilbage til sponsorstøtte. Underforstået: Er VEB med i toppen af Badmintonligaen, bliver det nemmere at få en stor bid af lagkagen.

Lars Møller blev i Arena Nord hele aftenen og oplevede dermed den historiske kamp på egen krop - heldigt for VEB.

- Det var vildt. Atmosfæren var statisk, smilte Nikolaj Overgaard, som sammen med Zvonimir Durkinjak sikrede alle tre point ved sensationelt at besejre den tidligere verdensmester Lars Paaske og Kasper Henriksen med 22-20, 21-19.

En sejr i herredouble til VEB mod Greve. Det havde ingen set komme. Heller ikke Nikolaj Overgaards far, som vist nok blev hjemme i Aarhus, fordi han ikke troede på sin drengs chancer.

Overgaard og Durkinjak spillede fantastisk - ikke mindst på de afgørende bolde bevarede de i større grad roen end deres rutinerede modstandere fra Greve. De godt 250 tilskuere i Arena Nord var helt oppe på mærkerne i denne kamp.

VEB leverede også en pragtpræstation i damedouble. Camilla Sørensen og Lena Frier vandt 12-21, 21-18, 21-8 over Kamilla Rytter Juhl og Nanna Brosolat.

- Det gik rigtig godt, da vi begyndte at spille, som vi havde aftalt. Det handlede om at presse Nanna så meget som muligt, fortalte Lena Frier.

Også Peter Mikkelsen var bagud i både første og andet sæt mod reserven Gregers Schytt. I første sæt førte Greve-spilleren 7-2, men Mikkelsen vandt 21-12. I andet sæt blev det 21-18 til den godt fightende VEB-spiller, som dermed stadig er ubesejret i den grønne Frederikshavn/Skagen-trøje.

I første runde tabte Rikke Axelsen og Nicky Bach 8-21, 7-21 til Christinna Pedersen og Jonas Rasmussen, begge tidligere VEB-spillere. Det blev dog 1-1, da Yao Jie vandt 21-15, 17-21, 21-15 over Li Wenyan.

Med sejren i herredouble bragte VEB sig på 4-1 - dermed var sejren hjemme. Publikum fik dog en underholdende og velspillet kamp at gå hjem på. Her vandt Jens-Kristian Leth 21-17, 17-21, 21-19 over Eric Pang, som dermed led sit første nederlag i denne sæson.

Ved stillingen 19-19 i tredje sæt sendte Pang et smash ned mod baglinjen. Linjedommeren dømte bolden god, men hoveddommer Lis Kjær mente, at bolden var ude. Så matchbolden til VEB blev pludselig forvandlet til en orange Greve-matchbold, som Leth hurtigt udnyttede.

- Det irriterer mig, at dommeren gør sådan noget på vores hjemmebane ved stillingen 19-19 i tredje sæt. Det var aldrig sket, hvis vi havde spillet i Gentofte, Greve eller et andet sted på Sjælland, udtalte Peter R. Jensen.

Pangs nederlag kunne dog langt fra ødelægge den forrygende aften i Arena Nord. Allerede torsdag kl. 19.00 spiller VEB igen hjemme i Frederikshavn - denne gang er modstanderen Solrød Strand.

Se billeder på VEB's nye Facebook-side.

Se Greve-træner Steen Pedersens referat af kampen.
Tirsdag 15. december kl. 19.00 i Arena Nord

VEB - Skovshoved
VEB's hjemmebane
Her træner VEB
NYT FRA BADMINTONLIGAEN


Design and powered by IdeFA Gruppen