HOVEDSPONSORER
NÆste hjemmekampBold- og tøjsponsorFacebook08.11.2011
VEB vinder 5-1 over Team Aarhus

Spillet var ikke kønt, men VEB vandt alligevel tirsdag aften med 5-1 over et godt kæmpende Team Aarhus-hold. VEB har nu vundet fire ud af kampe og avancerer til tredjepladsen i Badmintonligaen.

- Jeg er tilfreds med Yao Jie og Eric Pang, men de øvrige spillere leverede ikke en tilfredsstillende indsats. Men vi vinder altså med 5-1 på en dårlig dag. Det er vel typisk for et tophold, siger VEB's sportschef, Peter R. Jensen.

Set i bakspejlet vurderer sportschefen, at VEB-spillernes succes i sidste uge internationale turneringer i Ungarn og Tyskland havde en negativ indflydelse på deres indsats i Arena Nord.

Zvonimir Durkinjak kom sent hjem søndag aften til Kroatien, fløj tidligt mandag mandag morgen til Danmark, men blev ramt af forsinkelser og ankom relativt sent til Aalborg. Camilla Sørensen var også tydeligt mærket af for første gang i et år at have spillet fem hårde kampe på fire dage, ligesom Eric Pang og Yao Jie rejste hele mandagen efter en krævende turnering i Tyskland.

Det begyndte planmæssigt mod Tem Aarhus, som bragte sig foran 1-0 ved at vinde mixeddoublen. Lene Mørk og Anders Skaarup Rasmussen rundbarberede sæsondebutanten Kristina Weesgaard og Nicky Bach med 21-6, 21-6. Absolut ikke godkendt af VEB-duoen, som især havde det svært over for Anders Skaarup Rasmussen, der dygtigt dækkede det meste af banen.

Eric Pang - som meget usædvanligt spillede anden herresingle - udlignede til 1-1. Han vandt 21-15, 21-9 over Morten Brødbæk, der startede bedst mod en noget sløv Eric Pang. Som kampen skred frem, blev VEB's hollænder dog altdominerende. Professionelt og stabilt arbejde af Pang.

"Eksperterne" forventede, at VEB ville bringe sig foran 3-1 i anden runde, og det skete også, men når sandheden skal frem, var Team Aarhus ikke langt fra 2-2 og med lidt god vilje en 3-1 føring.

Peter Mikkelsen tabte 16-21 i første sæt til Jeppe Lund og var i andet sæt bagud med 12-18. Men pludselig begyndte aarhusianeren at lave en del fejl. Peter Mikkelsen greb chancen og vandt til stor jubel for de omkring 300 tilskuere 21-19 i andet sæt. I tredje sæt tog Peter Mikkelsen teten fra start og vandt 21-15. Dermed er Peter Mikkelsen fortsat ubesejret i den grønne VEB-trøje.

På banen ved siden af lignede det en nem dag på kontoret for rutinerede Camilla Sørensen og Lena Frier. De vandt 21-11 i første sæt, men i resten af kampen var de unge Aarhus-spillere Line Nørgaard og Nanne Vestergaard, der spillede klogest og faktisk svingede taktstokken. De vandt andet sæt med 21-18 og kæmpede flot i det afgørende sæt, som VEB-parret dog vandt med 21-18.

- Det var dejligt, at vi vandt, men kønt var det ikke. Mine forberedelser til denne kamp har ikke været de bedste, og Camilla var mærket af en hård uge i Ungarn. Og man skal også lige huske på, at det kun var vores tredje kamp sammen, udtaler Lena Frier.

Yao Jie sørgede for den vigtige fjerde sejr til VEB. 20-årige Maria Herskind gjorde det glimrende, men Yao Jie er bare et par klasser bedre end aarhusianeren. VEB's sejrscifre lød på 21-13, 21-14. Hollænderen har dermed vundet alle fire singler for VEB.

Foran 4-1 var den afsluttende herredouble under normale omstændigheder reduceret til en showkamp, men bare ikke i aften. Især for VEB's Nikolaj Overgaard stod der meget på spil, for netop Team Aarhus er hans barndomsklub. Han skiftede fra Højbjerg til VEB inden denne sæson. Og Nikolajs far er såmænd bestyrelsesmedlem i Team Aarhus, og han var også at finde på tilskuerpladserne denne tirsdag aften i Frederikshavn.

Den intense, spændende og medrivende kamp endte med en sejr til Nikolaj Overgaard og Zvonimir Durkinjak på 19-21, 21-14, 22-20. VEB-spillerne overlevede en matchbold i trejde sæt.

- Kom nu publikum, råbte unge Nikolaj Overgaard midt i andet sæt, og det budskab forstod tilskuerne.

I resten af kampen bakkede de på flotteste vis "drengene", som Durkinjak og Overgaard kaldes i Frederikshavn, op. Dermed erobrede de deres tredje sejr i træk - alle i egen hul i Arena Nord.

- Men jeg er ikke tilfreds med mit spil i dag, indrømmer Zvonimir Durkinjak.

Allerede torsdag aften spiller VEB ude mod Gentofte, som i aften tabte 0-6 til Skælskør/Slagelse.

Se stillingen i Badmintonligaen.
Tirsdag 15. december kl. 19.00 i Arena Nord

VEB - Skovshoved
VEB's hjemmebane
Her træner VEB
NYT FRA BADMINTONLIGAEN


Design and powered by IdeFA Gruppen