HOVEDSPONSORER
NÆste hjemmekampBold- og tøjsponsorFacebook26.02.2012
DM-kvartfinale: VEB tabte 19-21 i Golden Set

Vendsyssel Elite Badminton snublede i DM-kvartfinalen efter et sandt drama. Skovshoved vandt 21-19 i Golden Set, selv om VEB-parret Nikolaj Overgaard og Zvonimnir Durkinjak det meste af sættet var foran med tre point.

De 500 tilskuere i Arena Nord fik en helt fantastisk spændende afslutning, hvor stillingen var 19-19. Desværre for det medlevende publikum trak Jonas Glyager og Simon Mollyhus - med en fortid i VEB - det længste strå.

Netop herredoublen var også nøglekampen i den ordinære kamp. Og her vandt Skovshoved-parret med 21-18 i tredje sæt.

- Super ærgerligt, men jeg kan ikke sige noget til spillernes indsats. Vi vidste, at herredoublen var nøglen til sejren, og den tabte vi to gange. Det lå til os i Golden Set, hvor vi førte med tre point det meste af tiden, men så fik de nogle svineheldige point, sagde en skuffet VEB-sportschef, Peter R. Jensen, efter den ærgerlige afslutning på sæsonen.

Sportschefen var overraskende nok ikke helt i kulkælderen efter den neglebidende afslutning.

- Det gør ondt. Ingen tvivl om det, men i forhold til andre kvartfinaler, vi har tabt, gjorde spillerne, hvad de kunne, mente Peter R. Jensen, som selvfølgelig blev spurgt om, hvorfor Thomas Laybourn ikke deltog i det afgørende Golden Set.

- Det var aftalt på forhånd. Så tæt på All England turde Laybourn ikke risikere noget, forklarede Peter R. Jensen.

Yao Jie bragte VEB foran 1-0 med en sikker sejr i to sæt over Mette K. Pedersen. 21-8, 21-11 fortæller om en kamp, hvor der var klasseforskel. Det var der også, da Mette Viscovich og Mette Schjoldager udlignede til 1-1 ved at vinde 21-6, 21-14 over Camilla Sørensen og Lotte Vestergaard.

De to kampe blev færdigspillet på Nordjyske Bank-banen, inden der blev sat punktum for den spændende herredouble på bane 1. Og her tabte Overgaard og Durkinjak med 15-21, 22-20, 18-21. I andet sæt førte VEB-parret 19-15, men fik en matchbold imod sig, inden de trods alt fremtvang et afgørende sæt.

Lena Frier og Thomas Laybourn udlignede til 2-2 med en sejr på 21-8, 21-17 over Julie Houmann og David Daugaard. 

Herefter blev det 3-2 til Skovshoved, da Jan Ø. Jørgensen besejrede Eric Pang med 22-20, 21-11. Pang var flere gange foran med fem point i første sæt, men det virkede alligevel som om, at Skovshoved-spilleren hele tiden havde kontrol over kampen. Men godt gået af Pang, som dog mistede pusten i andet sæt.

Bagud 2-3 var Peter Mikkelsen tvunget til at vinde over Christian Lind Thomsen. Mikkelsen har vundet alle sine 12 kampe i denne sæson, mens Lind kun har tabt én kamp, netop til Mikkelsen.

Det begyndte skidt for VEB-spilleren, der tabte hele 8-21 i første sæt. Men så tager vi ellers lige hatten af for et strålende comeback. Mikkelsen vandt de to næste sæt med 21-15, 21-13 efter endnu en velspillet og seværdig kamp. 

Det hele endte derfor som forventet i et Golden Set, hvor Peter R. Jensen havde valget mellem damedouble og herredouble. På det tidspunkt var DM-kvartfinalen næsten tre timer gammel

Mollyhus og Glyager bragte sig foran med 3-0, men Durkinjak og Overgaard førte både 11-7, 14-10 og 16-13, så det var en bitter pille at sluge, at Skovshoved-parret vandt 21-19. VEB reddede én matchbold, og ved stillingen 20-19 turde Jan Ø. Jørgensen ikke at se mere på kampen. Det varede dog ikke mange sekunder, før han - sammen med alle de andre Skovshoved-spillere - jublende kastede sig over de to matchvindere.

Inden dagens kamp havde Skovshoved blot vundet én herredouble i hele sæsonen - søndag 26. febraur vandt de to på én dag og sikrede sig en plads i DM-semifinalen mod Skælskør/Slagelse.

For VEB blev det en brat afslutning på sæsonen, som dog alligevel kan beskrives som den næstbedste nogensinde i Badmintonligaen.
Tirsdag 15. december kl. 19.00 i Arena Nord

VEB - Skovshoved
VEB's hjemmebane
Her træner VEB
NYT FRA BADMINTONLIGAEN


Design and powered by IdeFA Gruppen