HOVEDSPONSORER
NÆste hjemmekampBold- og tøjsponsorFacebook03.05.2012
Camilla Sørensen: Færdig med forbundet - den rette beslutning

Skagboen og VEB-spilleren Camilla Sørensen har indstillet sin internationale karriere. Men var det ikke for Badminton Danmark, havde den 26-årige spiller nok ikke truffet den beslutning endnu. Men beslutningen var den rette, siger hun.

Camilla Sørensen var for år tilbage udråbt til at blive den nye Camilla Martin, men skader har spoleret en lovende karriere, og skagboen har nu droppet den internationale karriere i en alder af blot 26 år. En beslutning, der blev truffet stærkt forårsaget af forbundets udmelding om, at de ikke som tidligerevil satse i lige så høj grad på hende i fremtiden.
 
- Jeg blev indkaldt til en samtale af forbundet i december, hvor jeg blev fortalt, at jeg skulle betale for at træne med fra cirka 1. juni. Allerede på det tidspunkt gik jeg med overvejelser omkring mit knæ og korsbånd. Jeg kunne godt mærke, at det ikke var det samme knæ efter skaden. Men prikken over i’et det var bare, at de meldte ud: Nu begynder vi at satse mindre på dig, siger Camilla Sørensen.
 
- Så kunne jeg jo godt lægge to og to sammen, at så bliver jeg en sparringspartner for de unge spillere, og så vil jeg hellere sige fra, så længe legen er god. Derfor valgte jeg at smide bomben sådan fra den ene dag til den anden. Havde jeg nu fået at vide, at forbundet troede på mig, så havde jeg aldrig nogensinde gjort det.
 
- Jeg gad da godt tage med til Kina om 14 dage, men jeg gad ikke at skulle ind og træne i 14 dage for at komme af sted. Nej, jeg er færdig med forbundet.
 
I disse dage er hun i Frederikshavn for at deltage i Forza Denmark International, som er Danmarks næststørste internationale badmintonturnering. Her røg hun ud i sin første kamp til skotten Kirsty Gilmour, men mærkværdigt nok var skagboen smilende efter nederlaget. 
 
- Nu spiller jeg jo for sjov. Jeg har ikke rigtigt trænet så meget, siden jeg er stoppet. Så jeg havde ingen forventninger om at skulle vinde den her kamp eller komme i semifinalen eller i finalen eller what ever. Jeg skulle bare ind og have det sjovt.
 
- Jeg skal ikke kæmpe for nogen pladser til hverken EM, eller hvad det ellers hedder. Jeg spiller for mig selv nu. Det er nok også derfor, at jeg kan sidde og grine, efter jeg har tabt en kamp. Det er en fed følelse det der med, at jeg ikke har forventninger. Jeg kan bare spille for mig selv. Går det, så går det, og går det ikke, jamen så går det ikke.
 
Selvom Camilla har indstillet sin internationale karriere, lægges sporten ikke på hylden. Hun fortsætter hos Vendsyssel Elite Badminton på ligaplan, men bor i København, så træningen skal passe hos Værløse, hvor hun også fungerer som ungsdomstræner. Hun afslutter desuden en uddannelse i sundhed og ernæring til januar. 
 
Camilla Sørensen spiller senere i dag damedouble med Mie Schjøtt-Kristensen.
Tirsdag 15. december kl. 19.00 i Arena Nord

VEB - Skovshoved
VEB's hjemmebane
Her træner VEB
NYT FRA BADMINTONLIGAEN


Design and powered by IdeFA Gruppen