HOVEDSPONSORER
NÆste hjemmekampBold- og tøjsponsorFacebook02.09.2012
Camilla Sørensen spiller mixeddouble i sæsonpremieren

Thomas Laybourn afsluttede sin internationale badmintonkarriere for fire uger siden ved OL i London, men mandag aften kan han opleves i Arena Nord i Frederikshavn, når VEB får besøg af Gentofte i sæsonpremieren i Badmintonligaen.

Thomas Laybourn spiller noget overraskende sammen med singlespilleren Camilla Sørensen. Skagboen, der også har sat punktum for sin internationale karriere, har ikke spillet mixeddouble, siden hun var U15-spiller.

- Men det gik godt under søndagens træning, smiler Camilla Sørensen.

VEB er favorit i mandagens kamp, der begynder kl. 19.00 i Arena Nord.

- Jeg satser helt sikkert på en sejr, men netop Gentofte har tidligere besejret os her i Arena Nord. Vi skal være på toppen for vinde. Det gælder faktisk alle kampe i denne sæson, som tegner meget jævnbyrdig, udtaler VEB-sportschef Peter R. Jensen.

Kampene afvikles i denne rækkefølge:

Rikke Axelsen/Maiken Falk Hoffmann - Helle Nielsen/Marie Røpke: 20-80
Maiken Falk Hoffmann bliver kastet for løverne i sin debut for Vendsyssel mod Gentofte. Maiken spillede i sidste sæson for Randers, men har taget springet til VEB for at udvikle sig yderligere som badmintonspiller. Maiken/Rikke kommer på en svær opgave mod Helle/Marie, som i mange år har tilhørt den internationale elite. Det unge VEB-par vil dog helt sikkert kæmpe det bedste de har lært, men sejr bliver det næppe til mod de stærke Gentofte-spillere.

Yao Yie - Louise Grimm Hansen: 80-20
Yao Yie er den anden VEB-spiller, som deltog ved OL i London. Hun spillede et udmærket OL, hvor hun spillede sig frem til 1/8-finalerne. Her tabte hun til Saina Nehwal, som også blev Tine Rasmussens banemand i kvartfinalen. Yao Yie bør ikke få problemer med Louise, men Gentofte-spilleren er kendt for at være en fighter af guds nåde, så Yao Yie skal nok blive budt op til kamp.

Nikolaj Overgaard/Durkinjak - Christian Skovgaard/Jim Laugesen: 60-40
VEB-parret var en af sidste sæsons mest positive indslag i Badmintonligaen. To gode indkøb af sportschefen, som publikum straks tog til sig. De har været garant for fight, drama og godt spil (for det meste). Deres indstilling til holdkampene har betydet rigtig meget for VEB, så vi håber, de fortsætter takterne i denne sæson. Mod Gentofte skal de op mod Christian Skovgaard og Jim Laugesen. Christian er en af fremtidens doublespillere, mens Jim må betragtes som "fortidens" doublespiller, selvom han stadigvæk kan begå sig i ligaen. Jim var med helt fremme internationalt for en del år siden sammen med Gentoftes træner, Thomas Stavngaard, hvor de bl.a vandt Denmark Open i 1996. Jim er i dag en respekteret træner rundt omkring i Europa. Han står i denne sæson bl.a. i spidsen for det danske U19- landshold. Med alle de projekter uden for banen, håber vi, at Jim bruger mere tid på at træne andre end at træne selv. Dette bør gøre udslaget i dette opgør.
 
Peter Mikkelsen - MortenTolver Kronborg: 80-20
Mr. 100 procent, Peter Mikkelsen, gik ubesejret gennem sidste sæson. 12 kampe - 12 sejre. Høj klasse. Ingen tvivl om, at denne statistik bliver svær at leve op til, men sportschef Peter R. Jensen har også meldt ud, at han godt kan acceptere et enkelt nederlag i løbet af sæsonen. Dagens opgør mod Morten Kronborg skal gerne give en sejr. Vi håber, Peter kan spille i et lidt højere tempo end Morten, så der kommer endnu en VEB-sejr på kontoen.

Thomas Laybourn/Camilla Sørensen - Frederik Colberg/Line Kruse: 50-50

Et helt åbent opgør, som kan gå begge veje. Thomas Laybourn afsluttede sin internationale karriere ved OL i London for en måned siden. Et fantastisk punktum for en meget flot karriere, hvor verdensmesterskabet i 2009 med makkeren Kamilla Juhl var højdepunktet. Thomas vil i denne sæson holde formen ved lige, så han stadigvæk kan være et kæmpe aktiv for VEB. Dette vil blandt andet ske i ugentlige træningspas i Hvidovre og hos dagens modstander Gentofte. I dagens opgør danner han for første gang nogensinde par med Bette (Camilla Sørensen), som normalt spiller single/damedouble. Men Bette er altid klar på en udfordring, så hun skal nok falde ind i en god rytme med sin rutinerede makker. VEB-parret skal møde det unge talent Frederik Colberg og Line Kruse. Frederik er et af de unge talenter, som forbundet i fremtiden satser meget på, og Line Kruse har de seneste år gjort sig flot bemærket på den internationale scene i damedouble. Opgøret tegner meget lige, men vi håber, at Laybourn kan tage styringen i kampen, så det ender med en VEB-sejr.

Eric Pang - Joshua Eipe: 80-20

Her burde VEB spille sig til endnu en sejr. Pang kommer op mod U19-spilleren Joshau Eipe, som Gentofte til denne sæson har hentet i Skovshoved. Joshau er en spiller med stort potentiale. For godt en uge siden strøg han til tops ved en international ungdomsturnering, som blev afviklet i Tyskland, men han burde endnu ikke kunne matche Eric, som plejer at være meget stabil i hans præstationer for VEB.
Tirsdag 15. december kl. 19.00 i Arena Nord

VEB - Skovshoved
VEB's hjemmebane
Her træner VEB
NYT FRA BADMINTONLIGAEN


Design and powered by IdeFA Gruppen