HOVEDSPONSORER
NÆste hjemmekampBold- og tøjsponsorFacebook06.11.2012
VEB tog point fra de danske mestre - men ærgrede sig

Efter over tre timers drama tabte VEB tirsdag aften i Golden Set til Skælskør/Slagelses danske mestre. VEB førte 3-1 og havde chancen for at erobre alle tre point, men den gamle frederikshavnerdreng Hans-Kristian Vittinghus gjorde det onde ved VEB og blev dobbelt matchvinder for TSS.

Vittinghus fremtvang Golden Set, da han udlignede til 3-3 ved at besejre Eric Pang med 21-15, 14-21, 21-15. Første herresingle gik først i gang, da de øvrige fem kampe var færdige, så de omkring 400 tilskuere i Arena Nord kunne virkelig følge gyseren på tætteste hold.

Spillerne fulgtes ad til 13-13 i afgørende sæt, men herefter stod der Vittinghus på resten af kampen. Og det var en fortjent sejr til TSS-spilleren, som boede sine første år i Strandby ved Frederikshavn og havde mormor, Inge Vittinghus, som eneste TSS-supporter på tilskuerpladserne.

Pang skruede tempoet i vejret i andet sæt, og det var opskriften på succes mod Vittinghus, men det virkede som om, at Pang havde tungere ben end Vittinghus efter sidste uges deltagelse i Bittburger Open, hvor han jo netop besejrede Vittinghus. Derfor fortsatte han ikke med det tempofyldte spil i afgørende sæt.

I Golden Set mødte Hans-Kristian Vittinghus Peter Mikkelsen. VEB-spilleren indledte fint og havde flere chancer for at komme foran med tre point i første halvdel af sættet. Men fra 8-8 dæmmede Vittinghus op for Mikkelsens offensive spil, og herefter var der - desværre set med VEB-øjne - kun én spiller på banen. 21-11 vandt Vittinghus og dermed 4-3 og to point til TSS, mens VEB trods alt fik ét point ud af anstrengelserne.

Normalt vil VEB-spillerne være lykkelige for ét point mod de danske mestre i stærkeste opstilling, men i aften ærgrede de grønklædte spillere sig. VEB førte 2-0 og 3-1, og Pang havde som skrevet chancen for at gøre det til 4-2.

Ja, faktisk var VEB's herredouble også længe en reel trussel ved stillingen 3-1. Nikolaj Overgaard og Zvonimir Durkinjak tabte dog 17-21, 21-17, 14-21 til OL-bronzevinderen Joachim Fischer og Anders Skaarup Rasmussen. Det var en velspillet og underholdende kamp, hvor servedommer Lis Kjær modigt dømte fejlserv på Joachim Fischer seks gange. Hun forklarede efter den spændende og lange kamp, at Fischer udførte serven i to bevægelser, og det er ulovligt. Jo, det var herredouble, når det er mest underholdende. Og endnu en beundringsværdig indsats af "VEB-drengene" Overgaard og Durkinjak. I aften viste de igen, at de kan være med mod selv de bedste par i ligaen.

Holdkampen blev indledt med to VEB-sejre. Peter Mikkelsen vandt 21-6, 21-17 over Kim Bruun. Kun sportschef Michael Kjeldsen fra TSS kender forklaringen på, hvorfor han valgte at indledte holdkampen med netop anden herresingle. Det var Peter Mikkelsens 17. sejr i 18 kampe for VEB. Specielt i første sæt spillede han fantastisk. Her blev Kim Bruun pisket rundt på banen, og der var flere Mikkelsen-slag, som Bruun slet ikke opdagede.

Yao Jie gjorde det til 2-0 ved at vinde "kineser-opgøret" mod Li Wenyan med 21-15, 12-21, 21-11. Det var en kamp, som VEB frygtede, fordi Yao Jie søndag aften spillede en hård finale i Tyskland, men hun spillede en af sine absolut bedste kampe i VEB-trøjen. Hun laver meget få fejl og sender næsten alt, hvad der kommer, retur til modstanderen. Flot, Yao Jie.

TSS reducerede til 1-2 i damedouble. Rikke Axelsen og Maiken Falk Hoffmann blev rundbarberet af Britta Andersen og Mette Poulsen - 10-21, 7-21 endte den ulige kamp. 

På dette tidspunkt forventede de fleste, at TSS ville udligne til 2-2 i matchens fjerde kamp, herredouble, men den trak ud og blev mere spændende end forventet. I stedet gik Thomas Laybourn og Camilla Sørensen ind og leverede holdkampens største overraskelse. Laybourn var flyvende og "Bette" bakkede fantastisk op. 21-18, 21-17 vandt VEB-parret over de ubesejrede polakker Nadiezda Zieba og Robert Mateusiak, som bestemt ikke lignede et par, der gad levere varen i aften. De burde trækkes i løn. Og hatten af for Laybourn og Camilla, som har vundet alle deres tre mixeddoubler i denne sæson.

Se den aktuelle stilling i Badmintonligaen

- Vi gjorde, hvad vi kunne, og vi var der for hinanden. Derfor står vi trods alt med en god fornemmelse. Vi fik et point mod de danske mestre, som ellers ikke er et hold, der står godt til os. Vi har nu spillet to gode kampe, og de skal følges op med en sejr i Solrød på torsdag. Det er på tide, vi leverer på udebane i denne sæson, siger sportschef Peter R. Jensen.

Han kalder sejren i mixeddouble for "vanvittig", men var tilfreds med hele holdet - bortset fra damedoublen, der underpræsterede.

- Jeg er sådan set også tilfreds med Eric Pang, men vi må bare sige, at HK spillede fantastisk i første og tredje sæt mod Pang og i Golden Set mod "Pede".

Med fire spillerunder igen er spændingen stor i Badmintonligaen. Specielt Gentoftes sejr i aften over AB Aarhus gør fortsættelsen endnu mere interessant. Taber VEB på torsdag, risikerer holdet at slutte på niendepladsen og dermed venter Nedrykningsslutspillet. Omvendt vil en sejr betyde, at VEB for  alvor er med i kampen om en placering i Top 4.
Tirsdag 15. december kl. 19.00 i Arena Nord

VEB - Skovshoved
VEB's hjemmebane
Her træner VEB
NYT FRA BADMINTONLIGAEN


Design and powered by IdeFA Gruppen