HOVEDSPONSORER
NÆste hjemmekampBold- og tøjsponsorFacebook29.11.2012
VEB vandt Fair Play-prisen, men tabte 2-4 på hjemmebane Odense

VEB måtte i aften for første gang i denne sæson forlade Arena Nord uden point. Efter en tæt, velspillet og meget spændende kamp vandt Odense med 4-2. At VEB til gengæld vandt Fair Play-prisen vender vi tilbage til senere i artiklen.

Tre af kampene blev afgjort efter gysere i tredje sæt, og her blev det afgørende, at fynboerne trak det længste strå i to af disse kampe.

Nikolaj Overgaard og Zvonomir Durkinjak tabte 21-16, 16-21, 18-21 til Mathias Boe og Nathan Robertson. Og Yao Jie tabte 21-18, 11-21, 16-21 til det 19-årige spanske stortalent Carolina Marin.

Til gengæld vandt sæsondebutanten Lena Frier og Maiken Falk Hoffmann overraskende med 12-21, 21-18, 23-21 over Sara Thygesen og Camilla Martens.

Aftenens VEB-fidus går klart til damedoublen. En time og seks minutter kæmpede de, inden den overraskende sejr var hjemme - på deres femte matchbold. Det er kun tre en halv måned siden, at Lena fødte Lily. Hun lå i liften på første række og sagde ikke en lyd, selv om arenaen kogte. Og mor Lena fik altså sin sejr. En virkelig skøn sejr for VEB-parret - i øvrigt Maikens første triumf i VEB-trøjen.

Peter Mikkelsen sørgede for aftenens anden VEB-sejr i den betydningsløse sjette kamp. Han vandt 21-21, 21-12 over Steffen Rasmussen. Dermed hedder Peters statistik 18 sejre i 20 kampe.

Set med VEB-øjne var aftenens store negative overraskelse, at Camilla Sørensen og Thomas Laybourn led sæsonens første nederlag sammen i mixeddouble - endda i åbningskampen, som jo er ekstra vigtig. Det skete efter en meget skuffende indsats mod det særdeles velfungerende Odense-par Celine Juel og Søren Gravholt. Juel imponerede blandt andet med 6-7 overrumplende lange server, hvor især Camilla Sørensen næsten røg ud af skoene. Og Gravholt valgte formentlig netop i aften at spille sæsonens flotteste ligakamp. Men 16-21, 13-21 - av, av, av, av...

I kampprogrammet havde VEB's ekspert vurderet herredoublen til at være fifty-fifty i chancefordeling. Det rystede mange af tilskuerne på hovedet af. Selv VEB-spillerne grinte lidt over den frække satsning, men den holdt stik. 18-18 stod det i tredje sæt, hvor VEB-spillerne desværre manglede lidt mod og frækhed, da kampen skulle afgøres. Den havde Boe og Robertson. Men hatten af for drengenes præstation mod verdens bedste herredoublespiller og den tidligere verdensmester Nathan Robertson.

Yao Jie kæmpede til sidste bold, men fysikken holdt ikke til tre sæt mod den kvikke og meget opsatte spanier. Hun rykkede i afgørende sæt fra 15-15 til 16-21. Yao Jie skulle yderligere kæmpe mod specielt en af linjedommerne.

I første herresingle tabte Eric Pang i to sæt til Viktor Axelsen.10-21, 16-21 sluttede kampen, hvor hollænderen skulle forsøge at holde hjemmeholdet inde i kampen. Eric Pang reducerede til 12-14 i andet sæt. Viktor Axelsen brokkede sig over linjedommerens kendelse - og det forstod Eric Pang godt. Han gik op til dommer Kristian Hedelund og sagde, at der var tale om en fejlkendelse. 11-15 blev stillingen lavet om til.

- Fantastisk flot. De mange børn i hallen har lært noget i aftes, roste Kristian Hedelund efter kampen.

Ja, det kan godt være, men på banen ved siden sagde spanieren Carolina Martin ikke en lyd, da hun tre gange fik foræret et point af en linjedommer, som havde fået det forkerte ben ud af sengen. Tre gange blev VEB-bortdømt. Det erkendte selv flere Odense-folk. Det skete sidste gang ved stillingen 15-17 i tredje sæt. Her skulle Yao Jie have reduceret til 16-17, men i stedet lyste resultattavlen 15-18. En kendelse, som VEB's sportschef, Peter R. Jensen, protesterede højlydt over, og han forsøgte uden held af få servedommeren til at gribe ind. Det skete desværre ikke.

Fynboerne takkede for gæstfriheden og pakkede alle tre point ned i deres badmintontasker. Nu er presset for alvor stort på VEB-spillerne inden de to sidste kampe i grundspillet ude mod Lillerød på mandag aften og hjemme mod Skovshoved tirsdag 18. december.

Det handler om at undgå niendepladsen. Lige nu er VEB nr. otte med syv point. Aarhus AB har samme antal point, men kampscoren er så meget dårligere, at VEB kan sikre sig ottendepladsen, hvis de vinder mindst 4-2 i Lillerød - samtidig med, at aarhusianerne ikke får point i Skovshoved. Får VEB ikke tre point mere end Aarhus AB på mandag, ligner det til gengæld en niendeplads og dermed nedrykningsslutspil.
Tirsdag 15. december kl. 19.00 i Arena Nord

VEB - Skovshoved
VEB's hjemmebane
Her træner VEB
NYT FRA BADMINTONLIGAEN


Design and powered by IdeFA Gruppen