HOVEDSPONSORER
VEB’s kampprogram






Bold- og tøjsponsor



Facebook



04.02.2013
Stor dramatik, da VEB besejrede Greve med 4-2 i Frederikshavn

Vendsyssel Elite Badminton ramte topformen på det helt rigtige tidspunkt, da holdet mandag aften i den næstsidste kamp i slutspillet besejrede Greves mangedobbelte danske mestre med 4-2 i Arena Nord.

VEB håbede inden kampen på sejre i de tre singler, og i modsætning til Olsen Banden-filmene gik det som planlagt. De to nykårede hollandske mestre Yao Jie og Eric Pang leverede overbevisende præstationer og vandt henholdsvis 21-14, 21-5 over Linda Zetchiri og 21-17, 21-15 over Joachim Persson.

Yao Jie tabte til Linda Zetchiri i grundspillet. I det opgør var VEB mildest talt rasende over specielt én af linjedommerne, som fire gange - ifølge VEB-lejren - lavede uforståelige fejlkendelser, som i alle tilfælde gik ud over Yao Jie. Den medicin fik Greve selv at smage på et meget afgørende tidspunkt senere i aftenens kamp.

I anden herresingle var Peter Mikkelsen dog i problemer mod Rasmus Messerschmidt, der i store perioder spillede fremragende, hvilket resulterede i en del fejl fra den rutinerede VEB-spiller. Greve-spilleren førte 14-9 i afgørende sæt, inden Mikkelsen igen fandt fodfæste og - foran næsten 400 veloplagte tilskuere - vandt 21-15. Dermed er Mikkelsen fortsat ubesejret på hjemmebane i sine to sæsoner i Frederikshavn/Skagen.

Da Greve som ventet vandt i damedouble og mixeddouble, var stillingen 3-2 til VEB, da herredoublen skulle i gang. Spørgsmålet var, om Nikolaj Overgaard og kroaten Zvonimir Durkinjak kunne gøre arbejdet færdigt og vinde over Greves Mikkel Delbo og Mikkel Elbjørn, som trods alt var knebne favoritter.

VEB-parret vandt første sæt 21-17 og førte 9-5 i andet sæt. Greve-spillerne kom dog igen og førte både 17-13 og 20-17 i andet sæt. Med tre sætbolde imod sig smashede VEB-parret tilsyneladende bolden ud over sidelinjen, men linjedommeren dømte bolden inde, og dommeren, som sad meget tættere på i samme side, fulgte linjedommeren. Stor dramatik og naturligvis protester fra Greve-lejren. Men dommer Erik Olsen stod fast: "Serven over, 18-20". 

Med et entusiastisk publikum i ryggen reducerede Overgaard/Durkinjak til 19-20. Og det lykkedes ikke bare at udligne til 20-20. VEB-spillerne vandt to point mere - altså fem bolde i træk - og dermed sættet 22-20.

Nu kunne jublen bryde løs i Arena Nord. Flere tilskuere havde dog en lidt dårlig smag i munden. De var enige med Greve og hævdede, at smashet fra VEB burde have været dømt ude. Andre fans, som var med i Greve, konstaterede tørt, at de fejlkendelser, som Yao Jie oplevede i Greve i grundspillet, var langt værre. Dermed blev kampen endnu et bevis på, hvor ubarmhjertigt det kan være at melde sig frivilligt som linjedommer.

Med sejren avancerer VEB til andenpladsen i puljen inden sidste runde:

1. Solrød 6 point (6-7)
2. VEB 5 point (7-6)
3. Greve 5 point (6-6)
4. Aarhus AB 3 point (7-7)

De to bedste kvalificerer sig til kvartfinalerne. VEB slutter af onsdag 20. februar hjemme mod Solrød, mens Greve samme aften får besøg af Aarhus AB. Alle fire hold har stadig chancen for en plads i kvartfinalerne. VEB er sikker på en plads i kvartfinalerne med en sejr over Solrød.

- Det skal vi selvfølgelig tro på efter vores dejlige sejr i aften. Vi er klart stærkest på hjemmebane, udtaler VEB's sportschef, Peter R. Jensen.

Han var i øvrigt ikke helt tilfreds med spillernes indsats trods den flotte sejr over Greve. Yao Jie fik topkarakter af sportschefen, som til gengæld mente, at både Eric Pang, Peter Mikkelsen og Nikolaj Overgaard har mere i posen end det, de viste i den trods alt imponerende 4-2 sejr over Greve.




VEB's kampprogram i sæsonen 2023/2024:

DM-semifinale
Tirsdag 2. april kl. 18.30 på Krøyersvej:
Skovshoved - VEB

Evt. DM-finale 
Tirsdag 7. maj kl. 17.30 i Frederiksberghallerne

Grundspillet:
Torsdag 31. august:
VEB - Aarhus AB: 8-1

Tirsdag 19. september:
VEB - Værløse: 7-2

Fredag 22. september:
RSL Odense OBK - VEB: 5-4

Tirsdag 26. september:
VEB - Højbjerg/Via Biler: 6-3

Tirsdag 3. oktober:
Team Skælskør/Slagelse - VEB: 5-4

Tirsdag 7. november:
Skovshoved - VEB: 6-3

Torsdag 9. november:
VEB - Hvidovre: 8-1

Tirsdag 20. februar:
VEB - Solrød Strand: 6-3

Fredag 23. febraur:
Gentofte - VEB: 4-5

VEB's hjemmebane
Her træner VEB


Design and powered by IdeFA Gruppen