HOVEDSPONSORER
NÆste hjemmekampBold- og tøjsponsorFacebook22.11.2013
VEB fratages sejr - kamp i Højbjerg skal spilles om

VEB udekamp mod Højbjerg i Badmintonligaen skal spilles om. Det er det - set med VEB-øjne - chokerende resultat af den protest, som aarhusianerne nedlagde efter VEB's 4-2 sejr på Højbjergs hjemmebane. VEB er rystet og har straks anket afgørelsen til Badminton Danmarks appeludvalg.

Højbjerg protesterede mod VEB's brug af Eric Pang som dansker. Holdturneringsudvalget skriver i sin afgørelse:

 VEB har fremsendt ansøgningen til BD rettidigt, idet ansøgningen er fremsendt 6. maj 2013.

 BD har 8. maj 2013 pr. mail meddelt VEB godkendelse af Eric Pang som ”dansker” pr. 7/11 2013 på betingelse af, at der fremsendes dokumentation for Eric Pangs folkeregisteradresse frem til 7/11 2013.

 BD udsender 5/11 2013 en mail til alle ligaklubber med information om, at Eric Pang forventes at blive godkendt som ”dansker” pr. 7/11 2013 ved modtagelse af dokumentation for folkeregisteradresse.

 Endelig godkendelse af Eric Pang som ”dansker” udsendes til alle ligaklubber den 7/11 2013.

Der er ingen regler i BD-regi, der anfører, at oplysningerne om godkendelse af DK-udlændinge skal offentliggøres og dermed heller ikke, hvornår en offentliggørelse skal ske i forhold til holdmatchers afvikling. I forhold til reglementet er udmeldingen således ikke sket for sent.

HU kan endvidere konstatere, at den af VEB fremsendte dokumentation for folkeregisteradresse – udskrift af registerindsigt såvel 6/5 2013 som 7/11 2013 mangler oplysning om folkeregisteradresse for perioden 1/8 2012 til 2/10 2012. For denne periode er i stedet anført ”Retur til afsender”. Det er således HU’s holdning at kravet om 5 års dokumenteret folkeregisteradresse ikke var opfyldt på spilledagen 7/11 2013.

HU konkluderer derfor, at der i BD er sket en beklagelig fejl i behandlingen af ansøgningen fra VEB.

Eric Pang kan således ikke godkendes som ”dansker”/DK-udlænding før 7. januar 2014, og dette under forudsætning af, at VEB fremsender dokumentation for folkeregisteradresse i Danmark frem til denne dato.

HU konkluderer endvidere, at VEB har været i god tro, da de anvendte Eric Pang og tre øvrige udlændinge i holdmatchen 7/11 2013, da det fejlagtigt var godkendt af BD.

På denne baggrund vælger HU at annullere den spillede holdmatch og fastlægger, at der skal spilles omkamp. Denne kamp fastlægges til afvikling i Højbjerg tirsdag 17. december 2013 kl. 19.00.

Holdturneringsudvalgets afgørelse er truffet af tre af udvalgets medlemmer, da de tre andre erklærede sig inhabile (alle med tilknytning til Højbjerg).

VEB har to gange (!!!) fået accept fra BD til at benytte Eric Pang fra 7. november. Højbjerg kunne have protesteret INDEN kampen, men valgte at spille kampen først. Det blev til et nederlag, hvorefter protesten faldt prompte. 

TV2/Nord har talt med Leon Ringbo, der er medlem af HU. Han beklager sagen.

- Det er en trist sag, men det eneste retfærdige er at spille kampen om. Vendsyssel Elite Badminton har fulgt reglerne, men de har desværre fået en tilladelse omkring Eric Pang, som ikke skulle have været givet af Badminton Danmark, siger Leon Ringbo.

Vi understreger igen, at vi to gange har fået denne tilladelse, og BD ved alt om, at der et hul på to måneder i Eric Pangs forløb i Danmark. Det har vi selv informeret BD om. Alligevel udtaler Leon Ringbo videre til TV2/Nord:

- Eric Pang burde først være spilleberettiget fra 7. januar 2014, og vi bliver først opmærksomme på fejlen, da Højbjerg Badminton indgiver en protest. Så selvom det er en trist sag, så er det kun retfærdigt for begge parter at spille kampen om, siger Leon Ringbo til TV2/Nord.

HU ved åbenbart intet om, hvad der foregår i BD. Selvfølgelig skal kampen ikke spilles om. Dette er en pinlig sag for dansk badminton. Vi har 100 procent rent mel i posen. Appeludvalget kan kan træffe én afgørelse.

VEB er klar til at gå langt i denne sag. Formand Jan R. Jensen:

- Som det også er gjort Badminton Danmark bekendt i vores høringssvar i protestsagen, så mener vi IKKE, at BD ifølge deres regelsæt kan forhindre VEB i brugen af EU-borgere, hvorfor vi mener at kunne bruge vores to 2 EU-borgere plus vores to amerikanske borgere.

 
Sæsonpremiere

Tirsdag 25. august 2020:

VEB - RSL Odense OBK

VEB's hjemmebane
Her træner VEB
NYT FRA BADMINTONLIGAEN


Design and powered by IdeFA Gruppen