HOVEDSPONSORER
NÆste hjemmekampBold- og tøjsponsorFacebook03.12.2013
VEB taber 2-4 til Greve efter flere spændende kampe

VEB tabte tirsdag aften med 2-4 på hjemmebane til Greve. Karina Jørgensen og Nikolaj Overgaard/Zvonimir Durkinjak sørgede for VEB's to sejre, men skuffende nederlag i herresinglerne til Eric Pang og Peter Mikkelsen kostede dyrt. Det var første gang i denne sæson, at VEB ikke kom på pointtavlen i Arena Nord, hvor der ellers var sæsonrekord med godt 500 tilskuere.

Kampen blev afgjort, da Peter Mikkelsen led sit første nederlag i ordinær kamp i Arena Nord. "Borgmesteren" tabte 13-21, 21-10, 22-24 til Greves polske spiller, Przemyslaw Wacha. 

I første sæt spillede Peter Mikkelsen på et usædvanligt lavt niveau, men han hev sig op ved hårrødderne og fremtvang overbevisende et tredje og afgørende sæt. Her fik han en skidt begyndelse - igen med alt for mange fejl - og lignede en taber ved stillingen 10-15. 

Han fik dog kontakt ved 17-17 efter en fortrinlig fight. Det lykkedes ham aldrig at få en matchbold, men han overlevede selv fire af slagsen, inden polakken trak det længste strå i en tempofyldte kamp, hvor "borgmesteren" helt sikkert er utilfreds med, at han - ligesom mod Skovshoved for en uge siden - lavede for mange uprovokerede fejl.

Efter bogen var det heller ikke, at Eric Pang tabte 23-25, 17-21 til Joachim Persson. I første sæt have VEB-spilleren tre sætbolde, men Persson overlevede dem og vandt sættet, hvorefter Pang kom bagud 0-6 i andet sæt. Så var den kamp afgjort. Eric Pang har dermed tabt alle fire hjemmekampe i denne sæson.

- Vi har to stærke herresingler, så det siger sig selv, at opgaven nærmest er umulig, når vi taber begge herresingler på hjemmebane. Selv om vi var meget tæt på et Golden Set, kunne vi også have tabt 0-6, udtaler VEB's sportschef, Peter R. Jensen.

Han var heller ikke tilfreds med Karina Jørgensen, selv om hun åbnede kampen med at vinde over den bare 15-årige Irina Amalie Andersen. 21-17, 18-21, 22-20 vandt Karina Jørgensen, men Peter R. Jensen var ikke imponeret over VEB-spillerens niveau. Men hun vandt og har nu sejret i tre af sine fire seneste kampe.

Stillingen var 1-1 efter første runde efter en ventet Greve-sejr i mixeddouble. Paula Lynn Obanana og Martin Kragh vandt ellers meget uventet første sæt med 23-21 over Christinna Pedersen og Mikkel Delbo. Især sidstnævnte var slet ikke oppe i gear. Greve-parret tog dog stikket hjem med 21-8, 21-14 i andet og tredje sæt.

Sportschefen var dog meget tilfreds med VEB-spillernes indsats, og det gjaldt også i damedouble, hvor Maiken Falk Hoffmann og Emilie Juul Møller seneationelt spillede sig frem tre sætbolde i første sæt, inden de tabte 20-22, 14-21 til Kamilla Rytter Juhl og Rikke Søby Hansen.

Den afsluttende herredouble fusede noget ud midt i andet sæt, da Peter Mikkelsen tabte, og Greve dermed bragte sig foran med 4-1. Det lykkedes dog Nikolaj Overgaard og Zvonimir Durkinjak at vinde i tre sæt: 21-18, 16-21, 21-19.

Den verserende sag mellem Badminton Danmark, Højbjerg og VEB dræner i disse uger VEB-lejren for energi. BD's Appeludvalg kom overraskende ikke med en afgørelsen inden Greve-kampen, og sagen kaster en mørk skygge over det sportslige i Badmintonligaen. 

Aftenens kamp mod Greve havde Badminton Danmarks formand, René Toft, på tilskuerpladserne. Han deltog også i spisningen i Erhvervsklubben inden kampen, hvor VEB orienterede sine sponsorer om sagen. 

Den aktuelle stilling

VEB står stadig til at spille kampen mod Højbjerg om. Hvis retfærdigheden sejrer i sidste ende, står VEB's 4-2 sejr i Aarhus fast. I modsat fald skal der point på kontoen i de sidste par kampe, hvis VEB skal undgå en plads i nedrykningsspillet.
Sæsonpremiere

Tirsdag 25. august 2020:

VEB - RSL Odense OBK

VEB's hjemmebane
Her træner VEB
NYT FRA BADMINTONLIGAEN


Design and powered by IdeFA Gruppen