HOVEDSPONSORER
NÆste hjemmekampBold- og tøjsponsorFacebook16.12.2013
Badminton Danmark dømmer VEB som taber af omkamp

Badminton Danmarks direktør oplyste mandag aften i en kortfattet mail, at VEB bliver taberdømt, hvis holdet udebliver fra tirsdagens omkamp mod Højbjerg.

Det får dog ikke VEB til at ændre mening. VEB meddelte tidligere i dag Badminton Danmark, hvorfor klubben ikke ønsker at stille op. Og den beslutning står ved magt. VEB spiller ikke tirsdag aften i Højbjerg.

VEB har i 19 dage ventet forgæves på en afgørelse fra Badminton Danmarks Appeludvalg. Ikke mindre end tre gange har forbundet lovet en afgørelse. Det skete første gang 2. december, hvor det hed sig, at der ville falde en afgørelse den pågældende dag. Den kom dog aldrig, og VEB måtte derfor - for anden ligakamp i træk - nøjes med at bruge tre udlændinge i hjemmekampen mod Greve.

I fredags lovede Badminton Danmarks direktør, Charlotte Malmroes, en afgørelse "i løbet af et par dage". Hun holdt dog ikke ord. Søndag gentog hun løftet i en mail til Ligaforeningen, men heller ikke tredje gang var lykkens gang.

I aften blev Jan R. Jensen kl. 18.25 ringet op af Højbjergs formand, Michael Locht, som altså startede hele sagen 8. november med klubbens protest mod VEB's brug af Eric Pang som "dansker". Michael Locht ville høre, om det virkelig var rigtigt, at VEB ikke kom til Højbjerg tirsdag aften. Det bekræftede VEB's formand, hvorefter den korte samtale sluttede.

Kl. 18.30 kom der så en mail fra Charlotte Malmroes til Jan R. Jensen. Direktøren pointerede, at VEB bliver taberdømt, hvis holdet udebliver fra den dikterede omkamp i morgen aften. Denne mail kom altså mindre end fem minutter efter samtalen mellem de to formænd for Højbjerg og VEB.

- Hvorfor er det lige, at direktøren bruger Højbjergs formand som bydreng? Hun har ikke på ét eneste tidspunkt kontaktet os uopfordret i dette lange sagsforløb. Måske vi skulle søge licens i den russiske liga? Kommunikationen kan umuligt været dårligere, mener Jan R. Jensen.

Og lad os da lige nævne her igen, at Michael Locht er bror til Peter Locht, som er formand for Holdturneringsudvalget. Det var det udvalg, som dikterede, at der skulle spilles omkamp mellem Højbjerg og VEB. Peter Locht var ganske vist inhabil, da afgørelsen blev truffet - ligesom endnu et udvalgsmedlem fra Højbjergs bestyrelse!

VEB har i sin appel også understreget, at Badminton Danmarks regel om, at det kun er tilladt at benytte tre udlændinge i hver kamp, er i strid med EU-lovgivningen. Et synspunkt, som Danmarks Idræts-Forbund og Danske Elitesportsudøveres Forening bakker op.
Der er ikke flere hjemmekampe i denne sæson.

RSL Final 4 afvikles i Brøndby Hallen.

Tirsdag 22. juni:
DM-semifinaler:
Kl. 13.00: VEB - Værløse
Kl. 19.00: Team Skælskør-Slagelse - Skovshoved

Onsdag 23. juni:

Kl. 13.00: Bronzekamp
Kl. 19.00: DM-finale

Alle kampe sendes direkte på TV2 Sport

VEB's hjemmebane
Her træner VEB
NYT FRA BADMINTONLIGAEN


Design and powered by IdeFA Gruppen