HOVEDSPONSORER
NÆste hjemmekampBold- og tøjsponsorFacebook20.12.2013
Batterierne brugt op - VEB tabte 1-5 til Gentofte

Sejren over Højbjerg og de tre point, som Badminton Danmark har frataget VEB, betyder, at fællesholdet fra Skagen/Frederikshavn slutter grundspillet på en skuffende niendeplads og dermed efter nytår havner i nedrykningsslutspillet. Det er en kendsgerning, efter at VEB torsdag aften tabte 1-5 på udebane til Gentofte.

VEB forventer dog stadig at vinde den appelsag, som Badminton Danmarks Appeludvalgs tre medlemmer i nu 23 dage har haft liggende på deres bord uden at træffe en afgørelse. Sker det, bliver VEB's pointkonto forøget med tre point, og det vil placere holdet på syvendepladsen i grundspillet. I givet fald skal VEB kæmpe om medaljer.

- Vi tør efterhånden ikke tro på noget som helst, men som Badminton Danmark selv indrømmede på sin hjemmeside i går, så havde vi tilladelse til at bruge alle vores spillere i den pågældende kamp i Højbjerg. Derfor MÅ vi simpelthen vinde denne sag, siger VEB's formand, Jan R. Jensen.

Får VEB sine tre point tilbage, rykker Værløse ned på niendepladsen, mens Højbjergs skæbne er beseglet. Selv om de er blevet tildelt en skrivebordssejr over VEB, står den efter nytår på nedrykningsslutspil for aarhusianerne. 

- Det er utroligt, at sagen er kommet så langt ud, som tilfældet er nu. Badmintonekspert Steen Skovgaard kalder det "en farce", og det har han ret i, mener VEB' s formand.

VEB kom bagud 0-2 i Gentofte. Peter Mikkelsen leverede desværre den hidtil største skuffelse nogensinde i VEB, da han blev udspillet i to sæt af veloplagte Joshua Eipe. På forhånd lignede det VEB's mest sikre kort! Peter Mikkelsen har nu tabt tre kampe i træk.

VEB's mixeddouble med Eva Lee og Martin Kragh gjorde det igen glimrende. De var undertippede mod Line Kruse og Frederik Colberg, men var tæt på en udligning. De tabte 18-21 i afgørende sæt.

Bagud 0-2 var det virkelig op ad bakke for VEB, selv om Nikolaj Overgaard og Zvonimir Durkinjak hurtigt reducerede til 1-2 med en overbevisende sejr i to sæt over Christian Skovgaard og David Daugaard. VEB-spillerne var - i modsætning til holdkammeraterne - mentalt stærke.

På nabobanen i GBK-Hallen med de orange vægge var Eric Pang og Scott Evans ude i endnu et meget jævnbyrdigt opgør. Desværre for VEB tabte Eric Pang med 21-23, 19-21. I første sæt var Pang bagud med 15-20, men vandt seks dueller i træk og havde pludselig sætbold. Den slog han i nettet, hvorefter Scott Evans tog stikket hjem.

Karina Jørgensen vandt første sæt over Louise Grimm Hansen, der ikke er Ligaens største tekniske vidunder, men til gengæld har en vilje og fysik, som bærer hende langt. Inden sæsonen var det helt sikkert en kamp, som VEB-lejren havde forventet en sikker sejr i, men som sæsonen er skredet frem, var det ikke den helt store overraskelse, at Gentofte-spilleren trak det længste strå.

Aftenens damedouble havde nu kun kosmetisk betydning. Gentoftes Marie Røpke og Helle Nielsen var kæmpe favoritter mod Emilie Juul Møller og Maiken Falk Hoffmann. 14-21, 16-21 vidner dog om, at det undertippede VEB-par igen - ligesom mod Greve - leverede en absolut godkendt præstation.

- Gentoftes sejr var fuldt fortjent, og jeg bærer igen en stor del af ansvaret for dette nederlag. Mine batterier er brugt op. Vi har brugt så mange ressourcer på appelsagen, og det fjerner desværre fokus fra det sportslige, og vi er ekstra sårbare, når modgangen allerede melder sig i første runde, erkender VEB's sportschef, Peter R. Jensen.

Han forventer - ligesom VEB's formand - at VEB vinder appelsagen, og så vil VEB kræve omkampe mod Skovshoved, Greve og Gentofte, hvor VEB er blevet tvunget til kun at spille med tre udlændinge, selv om klubben sort på hvidt har Badminton Danmarks tilladelse til at bruge Eric Pang og tre udlændinge.

Se resultaterne i Gentofte.

Se slutstillingen i grundspillet.
Sæsonpremiere

Tirsdag 25. august 2020:

VEB - RSL Odense OBK

VEB's hjemmebane
Her træner VEB
NYT FRA BADMINTONLIGAEN


Design and powered by IdeFA Gruppen