HOVEDSPONSORER
NÆste hjemmekampBold- og tøjsponsorFacebook26.04.2014
Fri brug af spillere fra EU-lande allerede i næste sæson

Den såkaldte Eric Pang-sag, som forstyrrede det meste af sæsonen for VEB, har fået Badminton Danmark til at foretage en kovending, når det gælder reglerne om brug af udenlandske spillere.

Allerede fra sæsonen 2014/2015 er der fri brug af EU-borgere, ligesom det er muligt at benytte to spillere udenfor EU. Tidligere var det kun tilladt at bruge tre udlændinge i hver holdkamp. 

VEB gik til angreb på Badminton Danmarks udlændingeregel i kølvandet på Eric Pang-sagen, hvor forbundet to gange traf en afgørelse, som gik imod VEB. Sagen endte i DIF-Idrætttens Højeste Appelinstans, hvor VEB fik medhold. Og nu laver Badminton Danmark altså reglerne radikalt om.

- Det er på baggrund af den aktuelle sag, at vi har ændret reglerne, siger Charlotte Malmroes, direktør for Badminton Danmark, til DR Nordjylland.

Badminton Danmark var ifølge Charlotte Malmroes godt klar over, at forbundets regler om, at der kun måtte bruges tre udenlandske spillere, kunne være imod EU's regler om arbejdskraftens frie Bevægelighed.

- Vi har kendt til problemstillingen i nogle år, men sagen mellem Vendsyssel og Højbjerg gjorde det aktuelt at ændre reglerne, siger hun.

Charlotte Malmroes mener ikke, at Badminton Danmark skulle have ændret reglerne, da man i første omgang blev opmærksom på problemet med reglerne om arbejdskraftens frie Bevægelighed indenfor EU.

- Det handler om, Badminton Danmarks Hovedbestyrelses holdning til, hvordan reglerne skal se ud, og nu er det altså besluttet, at man ville ændre dem nu, siger hun til P4.
Der er ikke flere hjemmekampe i denne sæson.

RSL Final 4 afvikles i Brøndby Hallen.

Tirsdag 22. juni:
DM-semifinaler:
Kl. 13.00: VEB - Værløse
Kl. 19.00: Team Skælskør-Slagelse - Skovshoved

Onsdag 23. juni:

Kl. 13.00: Bronzekamp
Kl. 19.00: DM-finale

Alle kampe sendes direkte på TV2 Sport

VEB's hjemmebane
Her træner VEB
NYT FRA BADMINTONLIGAEN


Design and powered by IdeFA Gruppen