HOVEDSPONSORER
NÆste hjemmekampBold- og tøjsponsorFacebook18.06.2014
Ville Lång erstatter Eric Pang i VEB - fire kroater i ligatruppen

Der er gang i svingdøren hos Vendsyssel Elite Badminton, som skifter hele fem spillere. Den mest markante ændring er, at VEB efter fem sæsoner siger farvel til hollænderen Eric Pang. Han bliver erstattet af 29-årige Ville Lång fra Finland.

- Vi var ikke tilfredse med Eric Pangs præstation i den forgangne sæson. Det lykkedes ham blot at vinde tre kampe, hvilket er langt under det niveau, han præsterede i sine tre første år i VEB. Det er gået ned ad bakke i de to seneste sæsoner, og det tager vi konsekvensen af nu, forklarer VEB' formand, Jan R. Jensen.

Ville Lång ligger nr. 52 på verdensranglisten, og han er på papiret en svækkelse af VEB's hold, idet Eric Pang er nr. 31 i verden.
 
- Vores vurdering er dog, at de to spillere bevæger sig i hver sin retning på verdensranglisten, og i Ville Lång får vi desuden en type, som er mere udadvendt end Eric Pang. Publikum vil helt sikkert kunne lide vores nye første single, vurderer Jan R. Jensen.

Ud over Eric Pang tager VEB afsked med Nikolaj Overgaard, Maiken Falk Hoffmann, Karina Jørgensen og Emilie Juul Møller. De bliver afløst af kroaterne Zvonimir Hoelbling og Stasa Poznanovic samt Marie Haugen, som skifter fra Ikast.

Det betyder, at VEB's bruttotrup p.t. ser således ud:

Herresingle: Ville Lång, Peter Mikkelsen og Frederik Aalestrup
Damesingle: Marie Haugen og Katarina Galenic
Double, herrer: Zvonimir Durkinjak, Martin Kragh og Zvonimir Hoelbling
Double, damer: Eva Lee, Paula Lynn Obanana og Stasa Poznanovic

VEB udnytter dermed de nye regler om fri brug af EU-spillere, idet der på nuværende tidspunkt er fire kroatiske spillere samt en finne i ligatruppen. De nye regler tillader desuden brugen af to spillere uden for EU, og her har VEB igen lavet en aftale med amerikanerne Eva Lee og Paula Lynn Obanana, der ligger nr. 22 på verdensranglisten.

- Protesten, som forstyrrede os i over to måneder i sæsonen 2013/2014, gjorde, at de to amerikanere kun spillede tre damedoubler sammen, men dem vandt de til gengæld, blandt andet på udebane i Skovshoved, så de bliver vigtige for os, mener Jan R. Jensen.

Han indrømmer, at han meget gerne havde set flere danske spillere i VEB-truppen.

- Vi har været i kontakt med rigtigt mange danskere, men vi må konstatere, at de prioriterer deres daglige træningsmiljø højere end muligheden for at få en plads på vores ligahold. Vi vælger derfor at bygge videre på vores glimrende kroatiske samarbejde og henter flere spillere fra Kroatien til Vendsyssel. De elsker at være her, de udvikler sig og er et aktiv for vores egne spillere heroppe, fordi de er i træningsmiljøet i Frederikshavn og Skagen, forklarer VEB-formanden.

Tilgangen af Zvonimir Hoelbling betyder, at Zvonimir Durkinjak også får sin internationale makker ved siden af sig i Badmintonligaen.

- Vores nye Zvonimir skal løfte en tung arv efter Nikolaj Overgaard, som har valgt at fortsætte karrieren i Værløse, men det føles dejligt at råde over en herredouble, der virkelig er sammenspillet, udtaler Jan R. Jensen.

Zvonimir Durkinjak kan dog også bruges i mixeddouble, hvor han ligeledes kan glæde sig over at kunne tale kroatisk til sin makker, idet Stasa Poznanovic skifter til VEB. De to kroater nåede anden runde sammen ved EM i år.

I damesingle har VEB hentet Marie Haugen i Ikast. Hun er nr. 54 på den danske rangliste. Hun står lige nu til at kæmpe om pladsen på ligaholdet med kroaten Katarina Galenic, som fik sin debut i foråret. Her vandt Galenic også EM-guld i damedouble ved EM for U17.

VEB forventer at forstærke sig yderligere inden sæsonpremieren 8. september ude mod Værløse. Målet er en plads i Top 8, som kvalificerer sig til kvartfinalerne.
Sæsonpremiere

Tirsdag 25. august 2020:

VEB - RSL Odense OBK

VEB's hjemmebane
Her træner VEB
NYT FRA BADMINTONLIGAEN


Design and powered by IdeFA Gruppen